عمل بازسازی رباط صلیبی زانو
عمل بازسازی رباط صلیبی زانو نوعی جراحی رایج و موثر می باشد که برای بازگرداندن پایداری زانو پس از پارگی رباط صلیبی انجام می شود. این رباط، یکی از چهار رباط اصلی زانو می باشد که در ثبات مفصل، به ویژه در حرکات چرخشی یا توقف ناگهانی آن، نقش بسیار مهمی دارد.
آسیب ACL چیست؟
آسیب ACL یا پارگی رباط صلیبی قدامی از شایع ترین و البته مهم ترین آسیب های زانو می باشد که بیشتر در میان ورزشکارانی دیده می شود که در ورزش هایی مانند فوتبال، بسکتبال، والیبال و اسکی با توقف ناگهانی، تغییر جهت سریع یا پرش و فرود هستند.
رباط صلیبی، استخوان ران را به استخوان ساق پا متصل می کند و در ثبات زانو و حرکات جلو و عقب آن و حرکات چرخشی بسیار اهمیت دارد.
چرا جراحی رباط صلیبی زانو انجام می شود؟
در این بخش قصد داریم در مورد دلایل جراحی رباط صلیبی زانو بیشتر بدانیم:
1-هدف از جراحی رباط صلیبی، بازگرداندن ثبات زانو می باشد
در صورتی که رباط ACL دچار آسیب یا پارگی شود، خود به خود ترمیم نمی شود. به خصوص در فعالیت های چرخشی یا جهشی، اگر پارگی کامل باشد، زانو ناپایدار می شود.
در این حالت، بهترین دکتر جراح رباط صلیبی در شیراز با بازسازی رباط با پیوند اتوگرافت یا آلوگرافت، ثبات فیزیکی و مکانیکی زانو را باز می گرداند.
2-جراحی رباط صلیبی از آسیب های بیشتر جلوگیری می کند
زانوی ناپایدار می تواند به منیسک و غضروف آسیب وارد کند و احتمال بروز آرتروز را نیز افزایش دهد. بدون انجام جراحی، آسیب های ثانویه نیز رخ می دهد. بهترین جراح رباط صلیبی با بازسازی ACL ریسک جراحی منیسک و دیگر آسیب ها و همچنین خطر بروز آرتروز را در شما، کاهش می دهد.
3-پس از انجام جراحی صلیبی می توانید به ورزش های قبلی خود بازگردید
اگر ورزشکار هستید و دچار آسیب در رباط صلیبی شده اید، پس از جراحی، می توانید به ورزش های مورد علاقه خود باز گردید. انجام جراحی در صورت پارگی های جزئی، در ورزشکاران فعال توصیه می شود.
4-کیفیت و عملکرد زندگی شما پس از جراحی رباط صلیبی بهبود پیدا می کند
هدف از انجام این جراحی، توان بخشی و بازگشت به فعالیت های حرکتی، کاهش درد و توانایی انجام فعالیت های روزمره می باشد. اگر جراحی شما موفق باشد، معمولاً پس از 9 تا 12 ماه می توانید به زندگی عادی خود باز گردید.
جراحی رباط صلیبی چگونه انجام می شود؟
بهترین جراح رباط صلیبی طی 7 مراحله جراحی شما را انجام می دهد. این هفت مرحله به شرح زیر است:
1-مرحله اول: آماده سازی بیمار پیش از جراحی
جراح رباط صلیبی در شیراز با بررسی تصویر برداری هایی مانند MRI، درجه آسیب دیدگی شما را تشخیص می دهد. به منظور تقویت عضلات، باید سیگار را ترک کنید و مصرف داروها کنترل شده باشد و اگر بیماری زمینه ای دارید با پزشک خود در جریان بگذارید.
2-مرحله دوم: بیهوشی
دکتر جراح رباط صلیبی پس از بیهوشی عمومی و یا بی حس کردن نخاع، جراحی را شروع می کند . بیمار در وضعیت مناسب قرار می گیرد و پوست ناحیه زانو آماده می شود.
3-مرحله سوم: آرتروسکوپی و تایید آسیب
جراح رباط صلیبی در شیراز چند برش کوچک ایجاد می کند و با وارد کردن آرتروسکوپ، وضعیت رباط و دیگر آسیب ها مانند مینیسک یا غضروف را بررسی می کند.
4-مرحله چهارم: برداشت گرافت (پیوند)
گرافت می تواند اتوگرافت (تاندون همسترینگ، کشکک، تاندون چهار سر ران) باشد و یا آلو گرافت ( گرافت اهدایی از فرد دیگر) در افراد کم سن و سال معمولاً آلوگرافت به دلیل ریسک بالای عود آسیب، توصیه نمی شود.
5-مرحله پنجم: تونل استخوانی
دکتر جراح رباط صلیبی با استفاده از دریل، تونل هایی در استخوان ساق و ران ایجاد می کند تا گرافت در جای درست قرار گیرد.
6- مرحله ششم: قرار دادن و فیکس کردن گرافت
گرافت را با پین یا پیچ در تونل ها قرار می دهند. با گذشت زمان، گرفت با استخوان جوش می خورد. فیکس کننده ها ممکن است برداشته شوند یا باقی بمانند.
مرحله هفتم: بستن برش و پایان جراحی
بهترین جراح رباط صلیبی برش ها را با بخیه یا چسب بسته و زانو را بانداژ می کند و بیمار به بخش ریکاوری منتقل می شود.
اقدامات پس از جراحی رباط صلیبی زانو چیست؟
در هفته اول پس از جراحی، استفاده از یخ، بالا نگه داشتن پا و بستن زانو با بانداژ فشاری برای کاهش تورم توصیه می شود. داروها را طبق دستور دکتر جراح رباط صلیبی مصرف کنید. برای راه رفتن نیز می توانید از واکر یا عصا استفاده کنید.
در هفته دوم تا پنجم، نیاز به فیزیوتراپی و تقویت عضلات دارید، حرکات سبک تقویتی برای عضلات ران، استفاده از دوچرخه ثابت با مقاومت پایین می تواند کمک کننده باشد.
در ماه دوم تا پنجم، شما به تدریج به فعالیت های سابق خود باز می گردید. راه رفتن بدون عصا، تمرینات تعادلی، تقویت زانو و در صورت اجازه پزشک، دویدن آرام را می توانید شروع کنید.
از ماه ششم به بعد، پس از تائید فیزیوتراپ و پزشک، می توانید تمرینات ورزشی پیشرفته خود را از سر بگیرید.
سوالات متداول در مورد جراحی رباط صلیبی
عمل جراحی رباط صلیبی چقدر طول می کشد؟
معمولاً بین ۱ تا ۲ ساعت زمان میبرد.
دوران نقاهت پس از جراحی رباط صلیبی چقدر طول می کشد؟
بین ۶ تا ۱۲ ماه برای برگشت کامل به ورزش یا فعالیت های سنگین زمان نیاز است.
آیا ممکن است رباط دوباره پاره شود؟
بله، در صورت بازگشت زودهنگام به ورزش یا بی احتیاطی امکان آسیب مجدد وجود دارد.
جمع بندی: هر آنچه در مورد جراحی رباط صلیبی خواندیم
جراحی رباط صلیبی زانو معمولاً برای بازیابی ثبات و عملکرد زانو بهویژه در افراد فعال و ورزشکار، انجام می شود. دوران بهبودی نیاز به فیزیوتراپی دقیق، صبوری و رعایت مراقبت های بعد از عمل دارد. بازگشت موفق به فعالیت، تنها با رعایت کامل مراحل درمانی که جراح رباط صلیبی در شیراز به شما توصیه می کند، امکان پذیر است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر